OTROŠKA Solna palača

Solna soba Solna palača je namenjena našim najmlajšim, kjer se bodo skozi igro v solnem peskovniku  in zabavo prepustili domišljiji, ter  ob spremljavi otroške glasbe odplavali v skrivnostni svet palač, princev in princesk.

V naši solni Palači so stene in strop obdane s soljo, na tleh pa je debelejša plast večjih kristalov soli. V sobo s pomočjo medicinskega pripomočka halogeneratorja vpihavamo mikrodelce soli(aerosola), le ti pa z vdihavanjem potujejo do najglobjih delov telesa. Suhi aerosol ustvari klimo, ki je po vsebnosti soli v zraku močnejša od mikroklime ob morju.

Ob vstopu v solno sobo otroci prejmejo izbrane igrače našega centra( kanglice, lopatke, grabljice) s katerimi se lahko igrajo v solnem peskovniku.

V kolikor bi starši na pobudo otrok želeli prinesti eno svojo igračo to lahko storijo vendar pod pogojem, da je ta igrača čista in ne prinaša kakršnekoli umazanije.

Za izbrane kanglice, lopatke in grabljice smo se odločili zaradi zagotavljanja izredne čistoče in sterilnosti, saj lahko le te utrezno čistimo in negujemo.

Plišaste igrače odsvetujemo.

Otroci in starši vljudno vabljeni na pravljični obisk otroške solne sobe.

Za učinek solnih terapij priporočamo obisk ciklusa terapij vsaj 2-3x letno,saj en obisk solne terapije nadomesti 3-4 dni bivanja ob morju.